Pages

Saturday, April 30, 2011

Segmen Weh! Halah, die bukan nak baca pun apa aku type



Hye to all readers and stalkers


Tiap-tiap weekend aku akan join segmen ^_^
Sape yang buat??
Owh, come on lah, sape lagi yang terover rajin buat segmen every weekends??







Kalau korang eksaited nak tau sape, klik je banner tu!
Malas lah aku nak cakap nama dia :P




Aku tulis ni sebab aku tau kau takkan sesat kat blog aku nye!
And kalau kau sesat kat sini pon
Macamlah kau tau ni blog sape kan :P




"Aku ada satu pantang: kalau aku cakap aku tak nak orang lain cakap"
Tu ayat pertama yang kuar dari mulut kau! yang aku ingat lah
Owh, waddehek? Hebat sangat ke kau tu?


Kau sombong! Tu yang aku fikir masa tu
Nyampah tahu!!


Kadang-kadang kau sombong, kadang-kadang kau baik!
Kadang-kadang aku tanya sepatah kau jawab panjang-panjang!
Tapi kadang-kadang kalau aku tanya 20 30 patah, kau jawab ciput je!
Kenapa hah? Aku konfius =.='






Walaupun kau sombong,dalam hati kau ada batu ngan ais,ayat kau mencengkam jantung, hati dan segala organ-organ aku tapi kau still ada kat sini
 Aku tak faham!!












P/S: "Kau" tu bukan Abang Zam. Harap maaf.


BEN ASHAARI GEGAR BLOGGER BARU



Hye to all readers and stalkers


image

korang blogger baru macam aku?

Followers tak sampai pon 100?

sila klik sini :D

Friday, April 29, 2011

Beli Kerajinan

Kalaulah kerajinan tu boleh dibeli di seven eleven

Akan ku beli berguni guni

Tak rajin bukan bermakna aku malas






Sedang mengumpul tenaga untuk mengemas bilik dan membasuh
 baju-yang-kena-basuh-guna-tangan-itu

Kalau niat baik je pon dah dapat pahala kan?
muahaha :D



Tuesday, April 26, 2011

The Stupid Penguin






  Aku tak boleh terima 
kalau orang yang kurang pelajaran daripada aku
 cakap aku bodoh.




wth??
wtf??





nasib baik aku ni lemah lembut orang nye.
balas balik dalam hati je. !@#$%^&*

Monday, April 25, 2011

Biru







Budak baju biru.


Rindu

Nak berkomunikasi

=.=







Serabot. banyak benda kena buat tapi tak tau nak buat apa. Pffftt~~

Sunday, April 24, 2011

Segmen Weh! itew punyew ayat aleng jijik oteh!


Hye to all readers and stalkers

Test..test 1..2..3

Ehem, ehem..kasi tune dulu
Okeh, kowang sumeww apeww khabar? iteww cehat2 jeww :)
Tadi iteww jalan-jalan at belog Abang Zam
Nyampah iteww tiap-tiap minggu dye buwat segmen
Nak tak nak iteww kene gak join segmen dye tuww
mencik taww~~



Kalaw kowang nak menjijikkan diri kowang, klik tat banner uww!

uihh, mate nantok nyeee...bakpe aww! iteww ase cemalam itew da tido awal da.
Nie mesti cebab itew penat datink nan abiey itew cemalam. Abiey itew bawak itew jalan2 tat town tau..kowang adew?? Tapi kitowang naek bas itam puteh tu cebab abiey itew xdew duwet agi nak bli Ferrari. iteww tak kesah pown..janji abiey itew cayunk itew.
Mace karok cemalam, abiey iteww tujukan laguw Jastin Bibir tok iteww!! 
cukeww taww! Lirik dye tacink cangat!! 
Abiey iteww cakap dye cayunk iteww cangat2 :D
 Owh, iteww pon cayunk awak manyak2, abiey yang hencem! muahhhxx~~



P/S: Abang Zam, seyes festime tulis guna bahasa gedik tahap cipan ni.
Slalunya dok kutuk2 je orang yang menggedik gini.....muahahaha~~





Friday, April 22, 2011

Ini Baru Best

 Sheikh Sudais kat TV1
Sedap suara dia

Dia rukuk cantik je

Sedap bukan??



Tapi feveret aku..
Sheikh Mishary Rasheed Al-Afasy
Dulu selalu dengar dia baca surah Luqman
sambil study
Sedap sangat sangat~~



Rasa tenang je dengar suara dia.



Wednesday, April 20, 2011

110420



Pagi- pagi lagi henfon dah bunyi

*1 message recieved*

Bukak dan baca.

"owh, ye ke?"

Baaaaaru teringat.


Jalan-jalan....

buat kerja itu ini..

Dah tengah hari

Baru bukak Facebook..

Notification banyakkk

Ramai orang comment kat wall

Kenapa ya?

Rasa femes kejap..

Bila check..

"Owh, patutlah!! Lupa pulak"



Birthday aku rupanya :P

hah, apa lagi..

takmo wish ke??



Monday, April 18, 2011

Orang Kata...Bukan Aku Kata

Orang kata..

Kalau kita tiba-tiba teringat kat seseorang

maknanya

Orang tu pon tengah ingat kat kita

kira cam ada connection la


muahahaha :D


hentikanlah keperasanan terlampau itu!




P/S: budak baju biru. rindu nak berkomunikasi.


Sunday, April 17, 2011

=.='




Bukak blog setiap 5 minit


Apa kau ingat kau




mahupun



baru dua saat post entry dah berderet-deret orang komen!

setiap minit ada je orang follow!


muahahaha


Lupekan je lah =.='



Takde keje sebenarnya. Buuuusan

Saturday, April 16, 2011

Segmen Weh! Aku Poyo Bila Aku


Hye to all readers and stalkers


Ye, aku join segmen lagi. Bukan sebab takde idea nak post apa..
Tapi apa salahnya kan? dah orang buat segmen..kita join la, ye tak??



Perhatian: sesiapa yang rasa diri tu poyo sila klik banner ni!


Okeh, buat pertama kalinya aku akan merevealkan kepoyoan aku untuk tatapan korang semua. Malu plak rasanya, tapi alahhh...ntah-ntah korang lagi poyo..hehe :P


Aku suka tengok bola. Nope, bukan tenung bola sebijik tu. Tengok perlawanan bola sepak la maknenya..Kalau ada match yo yo oo la aku tercongok depan tv. Eksaited.
Diorang yang main, aku plak yang takut lebih-lebih. Kalau termiss gol, aku yang frust lebih-lebih. Tapi biasa lah kan?? Apa yang poyonye?? Mesti korang tertanya-tanya kan???
Haha..yang poyonya ialah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
AKU TAK TAHU SATU HABUK PON PASAL BOLA!!
muahahaha =D


Kekonon je..buat-buat tau..padahal offside, backside, kenapa boleh dapat penalty pon aku tak tau..sebok tanya adik aku "eh, kenapa penalty pulak??"  Diorang malas nak jawab...pandang sinis je kat aku =.='


Biarla poyo pon...asalkan aku dapat tengok player-player hensem tu :P




Abang Zam, siap!! Cukup tak kepoyoannya??




P/S: Rajinnye tiap-tiap weekend bersegmen-segmen :)

Friday, April 15, 2011

Kusangka Dah Berkecai Tapi......








Hye to all readers and stalkers


Yeah, da second post for today!!  Can't help myself...happy, takut semua ada!! 
Tapi sebelum tu syukur, Alhamdulillah~~

Harapan yang aku sangkakan dah hancur berkecai rupa-rupanya masih ada harapan!!
Aku tau ayat berbelit. tapi tolonglah faham..hehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ape? Korang tak faham apa yang aku merepekkan??
Haha..let's start from da beginning :)

Tentang MARA scholarship sebenarnya.
Hari tu kat website tu cakap result untuk interview scholar keluar 14/4/2011
So, pepagi buta dah sambar laptop
Tapi ni yang keluar:


Sadis bukan??
Kecewa tak yah cakap la
tak caye tengok sini


Then, bukak balik website dia
Result untuk interview kuar 15/4/2011
which means hari ni!!
Abes semalam tu ape??


So, tadi check:


Alhamdulillah!!
Tapi baru nak pergi interview kot!
but still, this is the first step for me untuk dapat apa yang aku nak selama ni
Need to prepare for the interview!! Owh, seyes aku tak suka org interview aku! 
Rasa femes pulak..haih, tak suka la =.='


Wahai, readers and stalkers,
doakan semuanya berjalan lancar hokey??
Aku naaaakkkk sangat sangat!!




Selangkah ke pintu itu. Gembira.



Segmen: Ketika Aku Kecil





Hye to all readers and stalkers


Masa tengah blogwalking tadi terjumpa lah segmen ni kat blog Nazim
Kau macam tau-tau je aku tengah takde keje nak buat kan??
So, aku dengan dukacita sukacitanya nak join  =)




Sape-sape nak join click banner ni, ye!


5 perkara nakal yang dilakukan semasa aku kecil dulu!

1) Masa tadika, kitorang susun beg masing-masing kat atas meja kat tepi dinding korang dpt imagine cane?  Aku pernah saje-saje campak beg sorang budak ni..bedebuk jatuh ke lantai pastu buat-buat tak tau =P sebab dia ngadewww sangat!!!

2) Ni masa tadika jugak. Aku ngan kawan aku pegi beli aiskrim kat kedai depan tadika. Aiskrim tu 30 satu. Aku beli satu then bagi dia 50 sen suruh bayar. Dalam otak aku mestilah ada baki 20 kan?? tapi kawan aku still terpinga-pinga. Lepas tu on da way balik baru aku sedar yang aku bagi tu 10 SEN!! bukan 5O sen!! Tak tau ape nasib dia lepas tu...muahahaha

3) Aku ketuk jari sorang budak laki dengan feather duster...bukan tang bulu-bulu tu..tapi       yang batang pemegang dia tu.. menangis budak tu!! huhu.. tapi seyes aku tak sengaja.

4) Join adik aku bancuh susu tepung perisa coklat dalam besen kat bilik air!! 
Hamek kau, stok setahun punya kitorang buat..haha

5) Korek tanah kat halaman rumah semata-mata nak cari cacing...
dua tiga bijik perigi aku gali kat tepi rumah!! ngee~~


5 permainan yang dimain semasa aku kecil dulu!

1. Main masak masak. standard la kan. budak pompuan.

2. Main permainan yang ada column-column nama, negeri, binatang sume tu..
korang tau tak?? Feveret aku tu sementara tunggu turn nak mengaji :P

3. Main getah..tak sure apa nama betul dia..yang main lompat-lompat getah-sambung-sambung tu..tapi aku tolong pegang je...tak sampai nak lompat..hehe

4. Main kawen kawen. Manalah pengantin lelaki tu skarang?? *winkwink*

5. Main hide n seek. Pernah masa PJ kitorang main ni..aku sampai nyorok dalam toilet..takut woo kalau dorang jumpa..macam nak kena tangkap ngan polis rasanya...last-last kitorang gaduh coz tak aci katenye nyorok dalam toilet... haha..ntah ape-ape!!


Pengalaman pahit masa kecil!

Macam takde memory sangat la pasal ni...ermmm
Owh, mase kecik aku ade jatuh rasanye...aku ingat-ingat lupa dah..
Pegi pasar malam...sebelah kiri aku nampak nasik kerabu warna biru...
sebelah kanan orang ramai lalu-lalang
tapi aku nampak lutut ke bawah je..kontot lagi mase tu! Tiba-tiba aku jatuh!! 
Tapi ayah aku still jalan lagi sambil pegang tangan aku..
Lepas tu baru sedar anaknya yang comel ni dah melutut atas jalan tar tu!!
Sakit dowh!! Sampai sekarang ada lagi parut tu :(
Tu lah ceritanya..sadis bukan??



Okey, NN..siap sudah!!
Rajinnye bersegmen-segmen nih...huhu

Tenkiu



Selamat pagi readers and stalkers



Sebelum korang teruskan pembacaan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

sila SENYUM dulu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
iye, senyum

macam ni ha!!


Aku sebenarnya nak ucapkan tenkiu kepada bloggers 
yang sudi menggegarkan blog aku yang tak seberapa ni
nanti aku golek-golek kat blog korang ye :)


Kepada yang sudi follow, terima kasih banyak-banyak-banyak-banyak
ni aku saaaayang korang ni!!
cium sikit!!! muahahaha

Insya-Allah aku follow korang balik
sebab  blog korang mesti best punye kan??


And lastly, special thanks to:
Encik Ben, sebab telah membantu aku menambah pelawak pelawat ke blog ni.
Followers daripada 10 jadi 17 =.=
Muahahaha....korang gelak ye tengok followers aku ciput??
Takpe-takpe...slow slow la ye tak?


Cik Lyssa, yang sediakan tutorial yang senang aku nak paham! Kalau baca tutorial kat internet tu sampai cramp otak aku nih tahu!! So, thanks ye :)







Thursday, April 14, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI


Hye to all readers and stalkers

image


First time join segmen Encik Ben ni..

Sesapa yang interested nak join klik sini ye




Frust.Frustrated.Frustration.






Frust

Frust gile

Memang tak expect apa-apa

But still, keciwa!! keciwa!! *keciwa lagi dahsyat dari kecewa hokeyy*

Aku harap

Masih ada lagi pintu-pintu

Untuk aku masuk ke situ

Aku harap sangat-sangat








 Pintu smart itu. Masih ada harapankah??




Wednesday, April 13, 2011

Budak Kecik





Thanks Encik Gugel


Aku suka bau baby..wangi

Aku suka gelakkan budak kecik
yang jatuh bila jalan setapak dua

Aku suka cubit pipi budak kecik sampai dia nanges
rasa puas sangat!! muahaha

Aku suka bila budak kecik yang takde gigi kononnye terer
nak gigit jari aku

.
.
.
.
.
.
.
.

DrSinga, boleh pinjam BudakDebab??
*winkwink*





Mood: Nak penyek budak kecik!! cuuuumilllnya mereka mereka itu :)






SEGMEN: DIY!





10 Fakta Tentang Diri Saya
  1. Kalau tension saya suka makan makan dan makan
  2. Cepat  hangin kalau kita cakap tapi orang lambat pikap
  3. Suka buat kerja last minit walaupon dah plan nak buat awal-awal =P
  4. Suka nyanyi dalam toilet sambil ditemani lagu-lagu dari henfon
  5. Suka masak tapi takut nak bagi orang makan :)
  6. Tak akan tegur orang selagi orang tu tak tegur dulu *malu*
  7. Suka cubit dan penyek budak-kecik-yang-comel-gila
  8. Kalau jalan depan sekumpulan manusia yang berlainan jantina saya akan cakap sorang-sorang untuk menghilangkan neves....muahaha
  9. Cepat cair kalau tengok lelaki berkasih-sayang dengan budak kecik
  10. Tak suka shopping. Tido lagi best.

10 Perkara/perkataan Yang Selalu Saya Sebut.
  1. Giile!!
  2. Bosan dowh
  3. Lapar la! =P
  4. Hmmm??
  5. Ye....*dengan nada malas*
  6. Well...
  7. Cuak
  8. Cool
  9. Hot kot!! *nada teruja*
  10. Nak kawen!! ngee

10 Perkara “Pertama Kali” Dilakukan Dalam Hidup Saya
  1. Pertama kali suka seseorang selama hampir 6 tahun dah..
  2. Pertama kali hampir terlanggar buntut waja masa tengah drive tp still muka tak berperasaan.
  3. Pertama kali lepak di shopping mall selama 6 jam..seyes tanpa arah tujuan...tawaf menda alah tu macam orang bodoh je!!  pfff =.='
  4. Pertama kali belajar motor terlanggar benda hitamputih tepi jalan tu =P
  5. Pertama kali nervous gila masa test kereta sampai TERfail..muahaha
  6. Pertama kali rasa diri berguna lepas vacuum satu rumah *nampak sangat tak pernah buat*
  7. Pertama kali rasa hebat bila berjaya seludup henfon pergi asrama *warden kitorang garanggggg hokeyy*
  8. Pertama kali seludup Encik Pickey masuk asrama..baru boleh tido lena
  9. Pertama kali berblogging..sangat kuno rasanya..haha
  10. Pertama kali join segmen yang banyak sangat soalan macam segmen ni!!!


Hokey, Siap!! Fuhhhh, legaaa =D

Tuesday, April 12, 2011

Makan Makan

Hye to all readers and stalkers


Korang dah lunch belum?? Hah? Tak tau nak makan apa?? 
Ni aku nak kasi idea untuk menu lunch korang hari ni =D


LINGUINI with SHRIMP - PLATE
Linguini with Shrimp
CHICKEN  - MARSALA - PLATTER
Chicken Marsala Platter




Nak dessert??


BANANA SPLIT
Banana split, anyone??


or

ICE CREAM - SUNDAE - STRAWBERRY

 Ice-cream Sundae Strawberry??


Kalau nak boleh beli kat sini

Nampak best tapi tak boleh makan coz they are

FAKE!!!

muahahahaa 



Monday, April 11, 2011

Nak Kawen


dah best duduk rumah

dah biasa online laaama-laaama

dah biasa takde keje

dah biasa kepala tak serabut mengadap buku tebal-tebal

Otak belum ready nak serabut-serabut balik

Mata belum ready untuk tengok huruf banyak-banyak

Mata belum ready jugak untuk tutup lambattt

Tangan belum ready untuk rasa sakit tulis nota panjang-panjang





hwuaaa...

Takmo belajar dah la...

(Gila kau taknak belajar dah?) haha

Tapi seyes belum ready *sigh*



P/S: Mak, kalau taknak belajar boleh kawen?? muahahaha. OVER.




Sunday, April 10, 2011

Segmen Weh! Kalau Aku Bukan Belogger


Hye to all readers and stalkers

Dua tiga empat lima hari ni seyes aku bosan tahap cipan! tak tau nak buat benda..
Masa aku tengah godek-godek blog blogger blogger femes kat malaysia ni, aku jumpa menda ni kat blog The Famous Abang 



So, untuk kasi hidup aku lebih bermakna di hujung minggu yang bosan ni,
 aku nak join lah =D
Kalau korang nak join klik banner tu okeh?? cepat-cepat sampai 10 malam ni je!!


Kalaulah aku takde blog...kalaulah aku bukan belogger..aku rasa aku akan jadi professional stalker!!
Kenapa stalker?? Sebab masa sekolah dulu hari-hari aku stalk  orang.. Gila kau, dari Form 1 dah buat keje gini tau. Selalunya yang kena stalk tu mestila senior paling cool kat sekolah, takkan nak stalk tukang kebun plak kan..haha. Siap buat timetable lagi tampal kat atas meja..bukan timetable kelas aku tapi timetable untuk aktiviti dia!! Dia masuk lab chemistry bila, lab bio bila, gi sekolah pukul berapa,gi toilet mana satu, dia suka sape,bila dia selalu online,banyak lagi la..semuanya aku tau =P

HAHA..amacam?? Hebat tak aku??
Itu kalau aku bukan belogger la..nasib baik sekarang aku ada blog..
Takde la aku buang masa buat keje takde faedah gitu!! Macam loser gila je bila ingat balik..ngee


Okeh, Abang Zam....siap!!!!




P/S: Harap-harap dia tak baca blog aku nih...kalau tak kantoi!!
Tujuh keturunan tak hilang lagi malu....muahahaha





Friday, April 8, 2011

Malu Aku Nokss

Hye to all readers and stalkers


Ni bukan malu-malu kucing lagi..
dah malu tahap cipan dah ni....haha

Tadi pegi sekolah nak amek sijil berhenti ngan buku bank
Jalan baek punye masuk dalam kawasan sekolah
sambil-sambil pandang kerek kat budak-yang-masih-terpaksa-pakai-baju-sekolah-lima-hari-seminggu
Perasaannya sangat cool hokey...haha


Tengah asyik feeling-feeling
Ohmakengkau!!! terpeleot aku di suatu sudut eh, bukan..di tengah-tengah lautan manusia itu!!!
sungguh shit perasaan di kala itu..
dress up baekkk punye..
boleh pulak buat aksi akrobatik gitu..
Rasa nak mencarut je, tapi memandangkan hari ni hari jumaat
aku tangguhkan carutan tu ke isnin minggu depan.
Aku dengar sayup-sayup je suara budak kecik mengilai..
"owh, mungkin dorang tengah tengok cite Hantu Kak Limah kot." SHIT.



                                              
Baru aku paham perasaan kau, kak =(



Itu lah saje peristiwa @#$%^& untuk hari ni. *sigh*