Pages

Sunday, July 31, 2011

first:failed




Ramadan.
Nak Ramadan tahun ni lain dari Ramadan lepas.
Tapi aku dah spoil kan hari pertama ramadan. *tamparmukasendiri*





note to myself. *org lain jangan baca*
:: jangan cepat nak marah orang. kau sape? ::




Trying


Ya Allah,
Please open my eyes, heart and mind.
Help me to wash away that feeling.


I'm tired
I wanna be a better person




Saturday, July 23, 2011

SENSETIP



Am I too sensitive or just being insensitive?


Everybody doesn't understand me or I'm the one who did not care bout others?

They don't understand me.

I don't understand myself.

She said to me,"Aku yang paling paham dan sabar dengan kau. Takde orang lain dah!"

At, that time, I didn't feel anything....until now...
Ye, kau je paham and sabar dengan aku. Aku mengaku lah.









Thursday, July 21, 2011

EGYPT. Is it for real??



Ni memang yang aku nak.
Tapi tempat tu. Tak pernah terfikir pon nak pergi.
Jauh bezanya. Sangat.
Rasa cuak tetiba.
Betul ke keputusan yang aku buat?
Soalan-soalan luar alam dah start keluar dari kepala aku.
Kadang-kadang rasa tak nak pergi.
Tapi kalau tak pergi. Tak dapat la MD tu.
Mana bolehhh!!!





Haih, redakanlah hati aku ni Ya, Allah.
Harap-harap sume urusan ok dan lancar je~~




Have to stop comparing Egypt with that country. Erk.
Towards you. Must be strong enough.





Monday, July 18, 2011

Sunshine






Just words. Visually.
you and me.
you didn't feel anything
I know.


 It's10.45 pm rite now but why I can see the sunshine strikes through my window?


Why?









Tuesday, July 12, 2011

Takde Title. Takleh Fikir.




Lots of quizzes, assignments, presentations, role-plays

serabut.sangat.amat.
Ceh, baru preparatory programme dah serabut, cane?

Ni yang membuatkan aku rasa nak kawen je. takyah belajar. boleh?
Haha...sengal!



P/S: Mak, kalau mak baca post ni, kita main-main je. tapi kalau mak bagi kita tak kesah :P




Sunday, July 10, 2011

WROC



Intec banyak gagak. sangat.
Ada gagak yang curi makan nasi lauk ayam dari pinggan orang
Tapi orang tu makan je macam takde apa-apa
Sharing is caring :) 



Gagak tak kotor. Gagak tu survivor.


p/s: eh, apa motif tulis entry pasal-kasih-sayang gagak-manusia ni?



Saturday, July 9, 2011

High Pressure




Its not stress that kills us, it is our reaction to it."



Feel like crying rite now.


I'm not the person who can handle stress well.
Who could still smile when lots of things running in my mind.


Crying is not the best solution
I know~~



That's why I'm blogging :P
Tension. Nak kawen! lalalala 

Wednesday, July 6, 2011

Tuesday, July 5, 2011

POSHe


Hye to all readers and stalkers






Pernah pergi sini?
Aku pernah.

Dari luar nampak macam biasa je
Tapi sebenarnya tak biasa
Rumah ni tempat untuk kanak-kanak HIV berlindung, menumpang kasih.


Diorang takde pertalian darah pon sesama mereka tu
Tapi kalau korang tengok betapa rapat nye hubungan diorang
Korang akan rasa semacam. Kagum, terharu, nak nanges~~

Si adik-adik panggil si abang, Abang Long
Kalau si adik kecik nak muntah, cepat-cepat si abang tolong.
Sorang ambik besen kecik, sorang ambik tissue,
 sorang gosok-gosok belakang si adik, lap mulut dia.
See, aku kagum dengan diorang!
Aku pon tak pernah buat macam tu kat adik aku!


Walaupun diorang ada HIV
Jangan sesekali pandang diorang hina
Jangan sesekali menyisih/memulaukan diorang
Diorang tak bersalah, tak hina
Mungkin dorang lagi mulia dari pada kita yang sihat ni.
Who knows??














Monday, July 4, 2011

Towards You






I'm still the same person who have the same feelings towards you.


Towards you. It's definitely not easy.