Pages

Wednesday, March 16, 2011

Lelaki Idamanku

Hye to all readers


Kalau lah kita boleh tentukan siapa pasangan hidup kita, seronok kan??

Semua ciri-ciri yang kita nak, dia ada..semuaaanya! Perfect.

Kalau lah boleh, aku nak lelaki yang...

1. Cool

    Cool bagi aku bukanlah cara dia dress up ke hape. Bagi aku orang yang cool ialah orang yang    pandai kawal emosi. Kalau dia suka orang, dia takde la tunjuk sangat, buat slumber je. Kalau marah, takyah la over sangat sampai sume benda tak baik kuar. Orang macam ni cool. Bagi aku la. Korang punya cool aku tak tau.

2. Hot

    Orang hot tak perlu badan berapi-api. Tak perlu. Lelaki yang aku rasa hot ialah lelaki yang bila pakai kemeja, lengan kemeja tu dia lipat sampai siku and kalau pakai spec lagi bertambah hot. Erk, dapat bayangkan ke'hot'an nye?


Macam ni!! Owh, hot nak mati!!!


3. Kerjanya merawat orang

    Nope. Bukan nurse. Tapi doktor. Dahlah cool, hot, doktor pulak tu. Omg, serious tak jatuh cinta kat orang lain dah. Haha.

4. Beramal dengan agamanya

    Ini kriteria yang WAJIB ada. Sepatutnya ni duduk kat no. 1 tapi lupa tadi. Eksaited sangat. Haha.
Bagi aku, kalau cool, hot, tapi agama entah ke mana, tak guna jugak. Aku pon bukan baik sangat. That's why aku nak orang yang macam ni. Pandai mengaji. Kalau suruh jadi imam pon cool je. Takde la lari gi saf belakang or dok tolak tolak orang lain untuk jadi imam. Mesti mak ngan abah pon suka. Ngeee =D

5. Pandai nyanyi & pandai main gitar
 
    Ini satu bonus sebenarnya. Kalau tak pandai sangat pon tak pe. Tapi kalau pandai laaaagi I sayang!!
Boleh la nyanyikan lagu Grenade bila I merajuk. Sebelum tido ada orang nyanyikan lagu Sedetik Lebih sambil main gitar. Owh, sweet sweet!!

6. Ada Mini Cooper S


Sejibik macam ni hokey!!



7.   Suka budak-budak 

     Lelaki yang suka budak-budak saaaangat comel. Nampak sangat la dia penyayang kan? kan? Aku memang takleh la tengok lelaki berkasih-sayang ngan budak kecik. Nak nak tengok lelaki dukung baby. Owh, cair aku. Haha. Over.



Cair.Fullstop.
8. Suka senyum

    Aku susah nak senyum. So, aku perlukan lelaki yang tak kedekut senyum untuk membuatkan aku tersenyum sepanjang hari. *ayat takleh bla* Lelaki yang suka senyum sangat cute tahuu. Nampak sweet je. Macam pakwe lama aku ni.


Cute bukan??




9. Kemas

    Kemas tak semestinya nak kena pakai kemeja+tie+tuck in sume tu. Tak perlu. Kemas dari kaca mata aku ni ialah rambut pendek. Takmo dye ke blonde ke. Mak abah saya tak suka. Lagi satu, bersih. Kalau kemas mesti nak bersih jugak. Kuku mesti pendek dan bersih. Kuku la antara anggota yang aku selalu perhatikan.
Kalau pergi pasar malam nak beli makanan. Then, tengok kuku pakcik tu berkarat semacam je. Ewww..cancel la pakcik!! Kebersihan kuku itu penting wahai sekalian masyarakat.


10. Pandai

      Bukan aku nak orang yang pandai macam Albert Einstein ke hape. Kalau boleh orang yang educated la. Bukan pandang rendah kat orang yang tak educated. Bukan. Cuma, dunia sekarang ni, memang pelajaran tu penting. Tak dapat dinafikan. Kan?? Yela, kalau dia pandai, boleh tolong aku siapkan assignment, ajar anak-anak buat homework. Owh, sweet kan?? Haha.


Aku rasa cukuplah 10 kriteria tu. Ada ke orang yang ada sume ciri-ciri yang aku listkan tu?? Haha..
Cakap senang je. Nak orang yang macam tu macam ni. Nak yang baik-baik je. Semuanya mesti perfect.
Biasala manusia. Aku sedar macam impossible je lelaki yang ada sume ciri-ciri tu.

Kita sedar tak, kita selalu nak orang yang terbaik untuk jadi pasangan kita. Baik, kaya, alim. Pendek kata hampir perfect. Tapi kita sedar tak adakah kita yang terbaik untuk dia?? Cukup baik ke kita untuk orang yang sebaik dia?? Mungkin ya. Mungkin tak. Aku rasa aku belum cukup baik untuk orang yang ada ciri-ciri kat atas tu. Tapi takpe. Akan ku usahakan untuk jadi orang yang laaaaagii baik. Owh, lelaki idaman, harap-harap nanti saya akan jumpa awak! Ngeee =P

8 comments:

  1. iliana sabrina :)March 17, 2011 at 1:10 PM

    uuuuu...hot n cold tu...ade ek 2-2 skali??bhye tuh..bole mletup :)

    ReplyDelete
  2. iliana:
    Bolehhh coz dia hot ngan cool..
    kalau hot ngan cold mmg xleh =P

    ReplyDelete
  3. aimi,
    ala awak tu pilih je..
    ramai kot yg tgh tgg!! =P

    ReplyDelete
  4. nak yg pndai merawat org?hehehehe
    xda ke laki yg rambutnya beralun?hehehe

    ReplyDelete
  5. syaza,
    beralun? tak nak tak nak!!
    saya suka yang rambut straight =P

    ReplyDelete
  6. o..nmpaknya ramu je lah calonnya,hahaha

    ReplyDelete
  7. erm..erm..
    pandai sangat awk ye =P

    ReplyDelete