Pages

Thursday, May 12, 2011

Weh,Raya Bulan Mei Lah!!


Hye to all readers and stalkers


Tetiba pulak rasa macam nak kawen raya
padahal puasa pon belum lagi =.='

Kalau time nak raya mesti aku jeles dengan kawan-kawan aku yang cerita:

"Tahun ni sume sedara balik rumah mak tok tau. Mesti happening!! Sukeww! sukeww!"
"Malam raya kitorang bakar lemang ramai-ramai"
"Meriah gila kau pagi raya kat kampung aku!"


Aku jeles gila lah 
Sebab aku takde kampung! Haih
Dari kecik nak rasa raya kat kampung.
Bakar lemang. Kemas rumah ramai-ramai. Main bunga api malam raya kat depan rumah. Pagi raya kecoh dengan sume sedara-mara yang balik raya sesama. Gi beraya reramai kat sume rumah yang ada kat kampung tu.
Fuhh..best kot!!




Rumah papan
Kondo ke, banglo ke takmo!


Sawah padi waaaaaajib ada.


Ada dusun buah ni










Aku nak sangat rasa raya kat kampung
So, sesape yang ada kampung dan ada semua yang aku nyatakan kat atas,
sila masuk meminang dengan segera! 
muahahaha :P






Waddehek cite pasal raya pulak ek?? Belasah je lah labu~~









8 comments:

  1. Rye lambat lgla CIK KAK..haha..

    "Aku nak sangat rasa raya kat kampung
    So, sesape yang ada kampung dan ada semua yang aku nyatakan kat atas,
    sila masuk meminang dengan segera! "

    Sye de kampung..
    tp..
    alamk..
    sy pompuanla..
    takkan nak mminang gak~xD

    p/s: Sudi tak jd follower sy juge??=D

    brilliantlegacy93.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. if xde.. xleh masuk meminang ke..??

    ReplyDelete
  3. @Bro Framestone

    kalau takde kampung tapi
    hensem dan ada mini cooper,
    sangatlah dialu-alukan msk meminang! hehe

    ReplyDelete
  4. Bro duduk kampung...

    ramai yang cakap bro hensem... tp xtau la kan... lelaki pun ade yg cakap [lagi xboleh dipercayai]

    mini cooper..?? blum mampu lagi

    oh tapi dah ade isteri n anak.. sanggup ke nk dipinang huhuhu

    ReplyDelete
  5. @Bro Framestone

    dah ade isteri n anak?
    owh, tak sanggup den! hahaha

    ReplyDelete
  6. terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

    Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

    Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

    ReplyDelete